Søk

Vi ønsker kulturskoleelever fra hele Valdres hjertelig velkommen til samspill på Fagernes, Nord-Aurdal kulturskole, hver onsdag i skoleåret. Eivind Dølerud (fiolin, bratsj) og Susanne Engelmann (cello, kontrabass) er begge erfarne kulturskolelærere og strykeorkesterinstruktører.
Her er mulighetene

Veslefrikk

Her møtes nybegynnere på fiolin og cello for å spille sammen, leke og lære. Vi starter med løse strenger, og legger progresjonen individuelt til rette for hver enkel elev. Eivind og Susanne underviser sammen og sørger for at alle får de utfordringene de trenger, og, viktigst av alt, har det moro. Tilbudet er gratis.

Valdresstrykerne orkester 1

Samspill for strykere som har spilt i ca.1-3 år og har lært det grunnleggende. Vi spiller både på gehør og etter noter, både en- og flerstemt. Vi bruker både kjente melodier, rytmeleker og sang for å bli husvarme i strykeorkesteruniverset. Dirigent: Susanne
Krever medlemskap i Valdresstrykerne, mer info her.

Valdresstrykerne orkester 2

Samspill for strykere som har spilt i ca.3-7 år. Strykeorkester med repertoar som spenner fra klassisk til filmmusik, fra folkemusikk til jazzlåter. Dirigent: Eivind
Krever medlemskap i Valdresstrykerne, mer info her.

Valdresstrykerne orkester 3

Samspill for strykere fra ungdomsskolealder og oppover. Vi reiser omtrent annet hvert år på konserttur til utlandet, i 2015 var vi i Italia for å spille sammen med katalanske og italienske ungdomsorkestre. Vi har også et regionalt samarbeidsorkester som heter Landstrykerne. Landstrykerne møtes flere helger i året til egne seminarer. Dirigent Eivind
Krever medlemskap i Valdresstrykerne, mer info her.

Genrelt

I løpet av året har vi flere helgseminarer og konserter for alle gruppene.

Ta kontakt for mer informasjon eller møt opp.

Valdresstrykerne er et barne og ungdomsorkester som ble stiftet i 2002. Orkesterets dirigenter er Eivind Dølerud og Susanne Engelmann. Orkesteret består av Aspirantorkester og Valdresstrykere og øver ukentlig på Fagernes. Medlemmene kommer hovedsakelig fra Nord-Aurdal, Vestre Slidre og Øystre Slidre.

Sammarbeid

En viktig del av orkesterets profil er å fremme samarbeid mellom folkemusikk og klassisk musikk. Ved flere anledninger har orkesteret hatt Valdres Folkemusikkgruppe som solister med bl.a Trygve Bolstad og Magne Olav Selland på hardingfele, Ole og Knut Aastad Braaten på Langeleik og Marit Karlberg på sang. Jan Beitohaugen Granli, 4 ganger landskappleikvinner på Hardingfele har også ved et par anledninger vært solist med Valdresstrykerne.

Valdresstrykerne har også samarbeidet med andre musikalske utøvere innen jazz eller andre strykere. Hadeland Strykeorkester og Arci Armonici fra Gjøvik er nære samarbeidspartnere.

Gjennom en årrekke har vi samarbeidet med det spanske orkesteret Cemb som har tilhold i Barcelona. Vi har sammen deltatt 3 ganger på Mozartinifestivalene i Montecorvino Rovella på Amalfikysten i Italia. I 2011 og i 2013 deltok Valdresstrykerne på Cemb sin egen festival i Frankrike i Tarascon sur Ariege i de franske Pyreneene.

 

Celebre unge solister

Eldbjørg og Ragnhild Hemsing som solister. Også unge musikere fra forskjellige italienske konservatorier har vært solister. I 2003 fikk de besøk av ”Bologna Chamber orkester og holdt bl.a konserter sammen med disse på Stalheim Hotel. En av spesialitetene til orkesteret er å fremføre verk for kor og orkester. Bl.a har de fremført Faures Requiem med Jevnaker Korforening, Reihnberger’s ”Stabat Mater” med Øystre Slidre sanglag, Buxtehude’s kantate” Alles Was Ihr tut mit worten oder mit werken” med Tingnes Kammerkor. Den 22 desember 2008 fremfører Valdresstrykerne og Tingnes kammerkor Gloria av Vivaldi og Nun komm der Heiden Heiland Bwv 62 av J.S.Bach I 2004 fremførte Valdresstrykerne en serie med konserter med temaet ”5 land 5 historier og 5 melodier” bl.a i Universitets Aula i samarbeid med folkemusikere fra Valdres og en fransk sanger (Viser til Håvard Skaadels artikkelserie ”valdres under lupen” i Ballade om disse konsertene.) Konsertenes repertoar sammenligner norsk folkemusikk og klassisk og trekker linjer mellom norske viser og europeiske ballader. For dette fikk orkesteret stipend for ”fremming av eldre valdreskultur.” I 2002,2004,2005,2007 og 2008 deltok Valdresstrykerne på Mozartinifestivalen i Montecorvino Rovella (Sa) Italia. I forbindelse med disse konsertene har orkesteret deltatt på en rekke konserter rundt på Amalfi kysten bl.a på den 50. Ravello festivalen. (En av de viktigste klassisk musikk festivaler i Italia). I 2006 mottok Nord-Aurdal kulturskole Postens kulturpris under Oslo Kammermusikkfestival.

Styret i Valdresstrykerne består av

 • Ketil Rogn-Hamre (valgt 2021)
  Styreleder
 • Ingrid Winnem Tvedt (valgt 2021)
  Styremedlem
 • Sonja Øie Petersen (valgt 2021)
  Styremedlem
 • Katinka Roovers (valgt 2020)
  Styremedlem
 • Ragnhild Mobæk (valgt 2020)
  Styremedlem
 • Julia Helgesen (valgt 2020)
  Kasserer
 • Hege Kvandahl Tronrud
  Revisor

 • Valgkomité:
  Ketil Rogn-Hamre og Steinar Tvedt, sitter i 1 år.

 Styret kan kontaktes pr e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ta tak i en av oss på en øving :)

Til topps!